Sabine

afbeelding van Sabine

Over de leerkracht

Wie ben ik?

Lang geleden werd ik in Bilzen geboren. Ik woonde met een warme mama en een veelzijdige papa, 5 broers en een zus in de Zeepstraat tussen het spoor en de Kattenberg.. Ik trouwde met François Wijnen in 1985 en samen wonen we nu al meer dan 30 jaar in Bilzen en hebben we ondertussen 4 zonen, 1 dochter en ... 3 kleinkinderen!

Lesgeven vind ik één van de fijnste dingen om doen. Na heel wat van klas en taak gewisseld te hebben, mag ik nu lesgeven in klas 1 en 2 en ben ik titularis van het 2de. Op dinsdag, woensdag, donderdag en vrijdagvoormiddag geef ik taal en rekenen aan klas 2 en de andere momenten geef ik les aan de hele graad.

Naast lesgeven hou ik van lezen, ben ik gek op klassieke muziek, wroetel ik graag met mijn handen tussen de bloemen en struiken en kokkerel ik voor wie aan onze eettafel zit .... Al lukt zingen niet meer zo goed als vroeger, toch neurie of zing ik vaak een liedje en het liefst zing ik met anderen samen. In de evangelische kerk lofprijs ik elke zondagmorgen de Here God .

Ik denk graag na over dingen en vind het fantastisch om grip te krijgen op hoe dingen ontwikkelen...of dat nu een bloem is die groeit, een bot die uitloopt, een kindje dat ontwikkelt in de moederschoot, een peuter die leert praten, een leerling die lettertekens leert ontcijferen, de cyclus van de regen, hoe graan tot een boterham op mijn bord belandt, hoe van klei stenen gemaakt worden... Ontwikkelingen zijn fascinerend!

Dingen ontdekken en kennis van dingen hebben, geeft me heel veel voldoening. Kinderen prikkelen om dingen te ontdekken, ouders ondersteunen om de ontwikkeling van hun kind te bevorderen, daar hou ik van. En als de ontwikkeling van een kind traag, moeilijk of misloopt, dan wil ik zoeken en waar mogelijk, meehelpen om de ontwikkeling te optimaliseren. 

Wil je nog meer van me wilt weten, dan kom je best een praatje met me maken, mijn man zegt dat ik graag met mensen babbel...dus...welkom!

 

 

 

 

Wat doe ik hier op school?

Ik geef taal en rekenen aan de 2de klas en alle andere vakken aan de kindjes van 1 en 2.