MOS project

We zijn een MOS school en daar zijn we trots op!

MOS is de afkorting van Milieuzorg Op School.

Eén van onze leerkrachten is de MOS verantwoordelijke van de school, die met een hart voor het milieu wil meewerken aan een milieuvriendelijke school.

Zo organiseert ze voor MOS acties en projecten in de school om ervoor te zorgen dat we op school nog meer aandacht hebben voor het milieu.

Een van deze acties is een inzamelactie van gebruikte batterijen. Daarom roepen we de kinderen, ouders, grootouders… op om alle gebruikte batterijen mee te geven naar school. De batterijen worden per klasgroep verzameld en nadien gewogen door de juf Kristel.

Al deze inspanningen zijn natuurlijk niet voor niets.
De school krijgt immers per kilo ‘gebruikte batterijen’ een aantal punten van BEBAT. Deze punten kan de school gebruiken om nieuwe materialen aan te kopen die we kunnen gebruiken in de klas of in de turnzaal. De klasgroep die het meeste kilo gebruikte batterijen heeft verzameld, krijgt op het einde van de actie een beloning. 

We hopen dat we met jullie hulp de groene inzamelton volledig kunnen vullen met gebruikte batterijen.

Verder zorgen we op school met z'n allen voor het milieu, we proberen ons afval te beperken, doen mee aan de straten opruim actie van de stad Bilzen,...  en willen zo ons steentje bijdragen voor een beter milieu.