Blog van de Vuurvlinders

Katjana, heb jij een nieuw vriendje ?
Geschreven door Evy op donderdag, 14 december 2017

Op een of andere manier krijg ik deze foto maar niet recht geïmporteerd... Mijn excuses !


Vrije tekst
Geschreven door Evy op donderdag, 14 december 2017

Vrije tekst op hun letterdoos.  Lees maar en raad welke tekst van jouw kind is.

 


Tutorschap
Geschreven door Evy op donderdag, 14 december 2017

Samen leren, samen spelen, samen werken; van en aan elkaar leren... Zo belangrijk; zo plezant.

 


Mmmmmm... ijsjesdag !
Geschreven door Evy op donderdag, 14 december 2017

Welk woord denk je dat we nu weer leerden ? IJS ! Dan moeten we ook een ijsje eten natuurlijk. Mmmm, dat was smikke-smakke-smullen ! Achteraf moest je die mondjes zien !

 


Mijn schattige lezers
Geschreven door Evy op donderdag, 14 december 2017

Regelmatig mag iemand op de speciale leeskruk een stukje voorlezen in de klas.  Kijk maar eens wie nu voorleest.  Ra ra ra ... ik ben het niet !

 


Speelstraat
Geschreven door Evy op woensdag, 22 november 2017

In het eerste leerjaar leren we verhalen over ziek zijn, de dokter en de apotheek.  Daarom hebben we in onze speelstraat een dokterspraktijk en een apotheek gemaakt.  

Oei oei, Katjana is erg ziek.  Er komt een extra dokter om een tweede advies te geven.  En Jesse heeft zijn arm gebroken en krijgt ook nog eens een spuit...au...  Gelukkig hebben we de kinderen doorverwezen naar dokter Elisa, dokter Leandro of dokter Sigi : dat zijn goede, aangename dokters.  Dokter Sigi heeft tegelijkertijd ook nog een apotheek.

Bij juf Sabine leerden de kinderen over huizen.  Sommigen bouwen een huis met clicks.  Nu willen ze er een puntdak op bouwen.  Ik ben benieuwd of hen dat lukt;)

En Marne... die zat een beetje verderop heel verdiept bezig met een ingewikkelde kubus.  Maar gelukkig kwam hij onze bouwers een beetje raad geven hoe ze best een puntdak kunnen maken.

 


Er is er weer eentje jarig hoera hoera, dat kan je wel zien dat is... Katjana !
Geschreven door Evy op donderdag, 16 november 2017

Ons Katjana is ook al ZES ! Niet te geloven ! Proficiat, lieve meid ! En je kent me wel goed... kreeg ik daar opeens een lekker chocoladen smulcadeau.  Dank u wel xxx

 


Zie eens hoe braaf...
Geschreven door Evy op donderdag, 16 november 2017

Als de kinderen thuis goed en meermaals het lezen oefenen, mag soms iemand op de speciale leeskruk komen voorlezen.  Wat een schattige mannekes toch !


Er is er een jarig hoera hoera...dat kan je wel zien, dat is... Leandro !
Geschreven door Evy op dinsdag, 07 november 2017

Wat gaat het opeens snel.  Ik had een klas met heel wat vijfjarigen, maar die zijn er bijna niet meer.  Onze Leandro... kijk eens goed ! Zie je niets ? Ja, ja, ook hij is al 6 geworden ! Mmmm, wat had hij lekkere cakejes bij.  Smullen maar.  Proficiat flinke kerel ! 


Jarig zijn is reuzefijn... hee Ennis !
Geschreven door Evy op dinsdag, 07 november 2017

En huppakee, hier is weer een kadee ! Ook Ennis is al 6 geworden.  Mmm wat zit hij daar zo lekker te smullen ? Proficiat grote man !