Blog van de Vuurvlinders

Leve Nathaniël !
Geschreven door Evy op woensdag, 29 juni 2016

Nathaniël is pas in augustus jarig.  Waarschijnlijk is hij dan in de Filipijnen.  Wij mochten hem nu al vieren. Het aroma van de heerlijke zelfgebakken wafels kwam ons meteen 's morgens al tegemoet.

 


Hoera voor Keano !
Geschreven door Evy op woensdag, 29 juni 2016

Keano wordt pas in juli jarig, maar in de klas vierden we hem nu al !

Proficiat alvast,jongen ! 

 


Ninglishpo
Geschreven door Evy op maandag, 27 juni 2016

Onze sportdag was TOP ! De kinderen hebben zich geen moment verveeld.  Eerst vonden ze het maar gek om met hun schoenen door het water te stappen, maar daar wenden ze heel snel aan.  

Al gauw bleef het niet alleen bij hun schoenen.  Velen vielen op hun poep, maar vonden dat heel plezant.  Anderen die niet vielen, wilden graag zelf gaan zitten in het water.  Ze wilden er niet meer uit.

Die dag leerden ze veel vaardigheden : ze ontdekten hoe moeilijk het was om op de gladde stenen hun evenwicht te behouden en zich soms een weg te banen door smalle doorgangetjes.  Ze ontdekten dat afdalen veel moeilijker was dan klimmen.  Ze leerden stekelige planten op hun pad ontwijken. Ze leerden elkaar te helpen als het moeilijker ging.  Sommigen leerden ook dammen bouwen.

Keano ontdekte zelfs wat hij later wil worden : "Juf, nu weet ik wat ik later ga worden : BERGBEKLIMMER !"  Hij raakte op het einde jammer genoeg gewond, maar hij liet geen kick.  Trots en met plezier vertelde hij zijn papa hoe geweldig zijn dag geweest was.

Foto's trekken, was bijna onmogelijk ! Ze bewogen de hele tijd en hadden nauwelijks de tijd om even stil te zitten :)

Wat hebben we met z'n allen genoten ! Dank aan Louis, Joris en Lene om ons te vergezellen.

 

 

 

 

 


Lekker kiezen
Geschreven door Evy op zondag, 19 juni 2016

Wisten jullie al dat er mannequins in onze klas zitten ? Terwijl zij bezig zijn met hun modeshow, bouwen anderen met clics iets over het bijbelverhaal.

Een beetje verder zijn enkele kinderen op de iPad bezig, terwijl anderen weer liever met de playmobil spelen.

Er wordt ook geknutseld of met de diertjes en het dierenhuis gespeeld.  

Buiten doen ze oefeningen aan de rekken. Wie denken jullie dat hier de sportjuf is ?

 


Joepie ! Chiel is zeven !
Geschreven door Evy op woensdag, 01 juni 2016

En ja hoor, kijk eens goed naar deze foto ! Je ziet het al meteen : Chiel is al 7 geworden en zit zoals een grote meneer ! Proficiat, groot meneertje dat van waterijsjes houdt ! 


En we gaan nog niet naar huis, bijlange niet !
Geschreven door Evy op dinsdag, 31 mei 2016

Een spannende uitstap was me dat ! Trein na trein werd afgelast... Andere treinen kwamen veel later... Wachten... Wachten... Wachten... Ons geduld en ons zenuwstelsel werden op de proef gesteld !

Maar de kinderen werden nauwelijks iets gewaar.  Het plezier bleef tot het einde doorgaan.

Het was een schoolreis om nooit te vergeten ;)

 


Naar de zoo
Geschreven door Evy op dinsdag, 31 mei 2016

Enkele kiekjes van de zoo.  Ik zie nu dat ik nauwelijks dieren heb getrokken ! De kinderen kijken naar de dieren, en ik... Ik kijk naar de kinderen ;)


Lang zal ons Elise leven !
Geschreven door Evy op maandag, 02 mei 2016

Vorige week was ons lieve Elise jarig ! Mama had een heel bijzonder sfeervol verjaardagskunstwerk voor haar gemaakt dat mee in de klas mocht. We deden het licht uit en maakte het een beetje donker : supergezellig ! Proficiat Elise !


Zwerfvuil ophalen
Geschreven door Sabine op dinsdag, 19 april 2016

Vrijdag 18 maart was het weer zwerfvuilophaaldag. Via juf Kristel kregen we van de stad vuilniszakken, handschoenen en een stratenplannetje. Onze klas ruimde een deel van de Spurkerweg en Rooi op. Niet te geloven hoeveel er zomaar op de grond wordt gegooid!

 

Juf vooraan, de mama van Silas achteraan en alle kinderen er tussenin. Al het vuil van de bermen werd opgeraapt en in een zak gestopt. Een te zware zak werd dichtgeknoopt en lans de kant gezet tot de milieudienst die komt ophalen.

De weg naar mijn huis te Heesveld was netjes! Bedankt koningspages voor het opruimen van de weg naar mijn huis.

 

Een zusje voor Lisa
Geschreven door Sabine op dinsdag, 19 april 2016

Een baby in de klas.

Lisa haar mama, papa en broertje komen langs, er is een Tinneke geboren te huise Vanhuysse! Iedereen wil dat kleine meisje maar wat graag zien.

Tinnekes haartjes sprongen onder het mutsje vandaan, zo grappig! De kinderen werden er helemaal vrolijk van.

Nu nog een baby, later een peuter, en dan een kleuter...