Nieuws over het zendingsproject

Project 2016-2017: GARIBOUS IN BANFORA
Geschreven op maandag, 26 september 2016

Nieuwe hoop voor de garibous in Banfora

 

Dit is Abdou.
Zijn leeftijd kent hij niet en zijn ouders heeft hij al jaren niet gezien. Niet meer sinds hij werd achtergelaten bij een meester die vanaf dan voor hem zou zorgen. Sindsdien is Abdou echter een bedelaartje geworden, door zijn meester dagelijks de straat opgestuurd om daar te zoeken naar voedsel en geld. Abdou kent elk hoekje van de stad, maar welkom is hij nergens.

 

Duizenden jongens in West-Afrika werden net als Abdou op zeer jonge leeftijd bij hun ouders weggehaald om 'garibou' te worden. Ze leven in erbarmelijke omstandigheden en hebben enorme noden op vlak van voeding, onderwijs hygiëne, medische zorgen en affectie. Het zijn jongens die aan de kant van de maatschappij zijn komen te staan, uitgesloten door de samenleving en beroofd van hoop voor de toekomst.

Oasis’ Samariaproject

  

In april 2015 openden Théodore en Irene de deuren van het Samariacentrum voor jongens als Abdou. Jullie steun maakt het verschil voor deze jongens, die naar Oasis’ kindercentrum komen om zich te douchen, kleren te wassen, te spelen, leren en eten. Oasis Burkina Faso wil hen nieuwe hoop en perspectief bieden door te voorzien in hun dringendste noden en hen een kans te geven hun door God gegeven talenten te ontwikkelen en zo opnieuw een plek te vinden in de samenleving.

Dankuwel


Foto’s op facebook.com/oasisbf
Informatie in het Nederlands op enfantsdebanfora.wordpress.com
Officiële website oasisglobal.org/oasis-burkina-faso