Blog van de Bonte Bessen

Sportdag
Geschreven door Wendy op woensdag, 08 juni 2016

Maandag 6 juni zijn we naar de Halve Maan in Diest geweest. Onder een helder blauwe hemel en een verschroeiende zon hebben we echt een topdag beleefd! We hebben er een oriëntatietocht gedaan, een vlottentocht gemaakt op de vijver, muur geklommen en een aantal teambuildingsspelletjes gedaan. De foto's spreken voor zich ....

Ontdek de kruidentuin in het Heempark
Geschreven door Wendy op woensdag, 08 juni 2016

Op donderdag 22 mei zijn we naar het Heempark in Genk geweest. Daar hebben we vooral geroken en geproefd van allerlei kruiden, zoals tijm, venkel, bieslook, marjolein, enz. Het was een leerrijke namiddag.

De milieuboot
Geschreven door Wendy op donderdag, 28 april 2016

Donderdag 28 april zijn we met z'n allen naar het Albertkanaal in Genk gereden om daar de Milieuboot te nemen. Het was een heel leerrijke voormiddag. We hebben in het labo allerlei proefjes gedaan om de kwaliteit van het water te bepalen, we hebben op het dek de omgeving bestudeerd en in het ruim hebben we gesproken over watervervuiling en -zuivering. Het was echt super! 

Bezoek aan de watertoren
Geschreven door Wendy op vrijdag, 11 maart 2016

Op donderdag 10 maart hebben we een bezoek gebracht aan de watertoren in Bilzen. We zijn de afgelopen tijd al veel bezig geweest met water. Zo hebben we gekeken waarom mensen in sommige landen minder water hebben dan wij, we hebben proefjes gedaan om te kijken of water naar boven kan stromen, we hebben gekeken wat er gebeurt als er druk wordt uitgeoefend en nog zoveel meer. Nu dus een bezoekje aan de watertoren. Het was héél interessant. Wist je dat wij de enige provincie zijn in Vlaanderen die volledig op grondwater kan teren? En dat het water wat in de watertoren in Bilzen zit, komt uit 5 bronnen in Waltwilder? En dat we dat grondwater eigenlijk niet meer moeten zuiveren? Enkel een beetje ijzer moet er uit worden gehaald. In de watertoren zit 1 600 000 liter water! En we moesten 188 treden doen om boven op het dak van deze 38m hoge toren te staan. Echt indrukwekkend!

Knutselen voor de kerstmarkt
Geschreven door Wendy op woensdag, 06 januari 2016

Voor de kerstmarkt hebben we schudbollen geknutseld. Het was echt heel fijn en onze fotograaf van dienst heeft er wat foto's van gemaakt. Met wat gekke foto's tot gevolg :-) 

Paddenstoelen ontdekken in het Heempark - 20 oktober 2015
Geschreven door Wendy op woensdag, 06 januari 2016

Het was een wat druilerige dag voor onze wandeling en zoektocht naar paddenstoelen. Maar het was echt top! We hadden een fantastische gids die ons echt alles kon vertellen over de paddenstoel. Het was een hele fijne en leerrijke namiddag!

Tentoonstelling "Aandacht, aandacht" - 22 september 2015
Geschreven door Wendy op woensdag, 06 januari 2016

Vandaag zijn we naar C-mine in Genk geweest voor een tentoonstelling, "Aandacht, aandacht" genoemd. Deze tentoonstelling zette al onze zintuigen aan het werk. De hedendaagse kunstwerken lieten ons aandachtig kijken, horen met onze tanden in plaats van met onze oren en zetten ons soms ook op het verkeerde been.

 

Bilzen "De boom in" - 18 september 2015
Geschreven door Wendy op woensdag, 06 januari 2016

Met z'n allen naar de boomgaard met zicht op de landcommanderij van Alden Biezen. Wat willen we nog meer :-) Samen hebben we er huisjes gemaakt voor de oorwormen. Deze nuttige diertjes eten de bladluizen op die bijvoorbeeld in onze fruitbomen zitten. Daarna hebben we een boomgaardspel gespeeld en appels geplukt. Later werd er met de sapmobiel heerlijk appelsap van gemaakt. Lekker :-)

Huisdieren: de parkiet
Geschreven door Johan op dinsdag, 26 mei 2015

Juno bracht vandaag haar parkietjes mee. Ze heten Rio en Brazil. Eigenlijk is de blauwe van haar, en de groene van Mats.

Ze hebben de beestjes gekocht op de rommelmarkt. 

We leerden hoe we de mannetjes van de vrouwtjes kunnen onderscheiden: de kleur van de snavel van een mannetje is blauwig, van vrouwtje rozig/geel.

Dit zijn dus twee mannetjes!


Huisdieren: de hond
Geschreven door Johan op dinsdag, 26 mei 2015

Seb bracht zijn pitbull mee voor de les W.O. Oei, neen, het was maar een klein hondje!